Labyrintborden

/ | \

Vingerlabyrint handig alternatief voor binnenshuis

Bij gebrek aan een groot labyrint waar je zelf in kunt wandelen of als je slecht ter been bent, kun je ook gebruik maken van een vingerlabyrint. Een vingerlabyrint kan je dezelfde ervaringen geven als een groot labyrint. Ook een vingerlabyrint biedt je de weg naar je hart, vergroot je intuïtie en kan werken als probleem-oplossend instrument. Door het werken met je vinger als 'jezelf' kun je met wat meer afstand naar je vraagstuk kijken, waardoor je in breder perspectief inzichten kunt ontvangen.
 

Laat eens een labyrint rondslingeren!

Als je een vingerlabyrint in je kamer laat 'rondslingeren', leidt het labyrint naar mooie momenten. Vijf minuutjes rust voor jezelf, een verrassend gesprek met een bezoeker, kinderen die meteen het labyrint op schoot nemen en met hun vingers (of een knikker!) het pad lopen. Mijn jongste kind zoekt het labyrint op als hij even rustig wil zitten.
 

Dubbel labyrint brengt hersenhelften in balans

Er zijn ook dubbele labyrintborden: twee labyrinten die elkaar spiegelen. Het ene noemen we een linkse, het andere een rechts labyrint. Werken met zo'n dubbel labyrint brengt je beide hersenhelften in balans. Je werkt met beide handen tegelijk en dat traint balans en verbinding tussen links en rechts.

Een instrument om zeker eens uit te proberen bij evenwichtsproblemen, dyslexie, en dergelijke.
 

Ervaring

Ik deel graag deze mooie ervaring van een vingerlabyrintwandelaar:

“M’n vinger is inmiddels blauw van het labyrintlopen. Elke keer is verschillend. Ik vind het fijn om te doen. Het brengt rust, vertrouwen, speelsheid, noem maar op. En terugkering naar mezelf. Echt bijzonder!”


/ | \

terug naar boven

waar je in het labyrint je inspiratie vindt

Copyright © 2018 Labyrinspiratie, waar je in het labyrint je inspiratie vindt. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.